Adieux de Napoléon à la Garde impériale

Adieux de Napoléon à la Garde impériale dans la cour du Cheval-Blanc du château de Fontainebleau by Antoine-Alphonse Montfort. Best gift ever from Jesse.

2 thoughts on “Adieux de Napoléon à la Garde impériale

  1. Bør ikke tillate bloggen din å endre aspekt ratioen på bildene slik, det ser jo ikke ut.

    Men i alle tilfeller! Interresant bilde. Hva er det egentlig som skjer? Jeg ser men holde hender, En soldat som holder seg foran ansiktet i skam, Random folk ser i random retninger som om det ikke er noe fokus eller de prøver å ikke se noe, og den danse manøveren en fyr gjør med Napoleon? Please explain.

    • Hvilken browser er det? Er det på iPad?

      Dette er Napoleons siste møte med the Old Guard, hans personlige elitesoldater. Dette var Napoleons menn som hadde fulgt ham i kampanjer fra Kairo til Berlin, fra Madrid til Moskva. De sier et endelig farvel etter at Napoleon abdiserte i 1814. Noen av dem valgte imidlertid å følge Napoleon til Elba, og ble deretter med tilbake da han gjeninntok Paris. Jeg tror at de bortvendte blikkene signaliserer sorg – soldater gråter jo ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>